Гаражът на мечтите ви

Представете си, че имате всички пари на света, достъп до всеки автомобил и огромен гараж, който само чака да бъде напълнен. Коя ще бъдете първата кола, която ще сложите в него? 

 

 

10.  NISSAN GT-R

 

Няма как да започнем запълването на гаража на мечтите без една от най-големите японски легенди - Nissan GT-R. Без значение коя генерация ви е любима, всеки GT-R има специално място в сърцето на феновете на модела. Японската Godzilla ускорява брутално в права линия и е изключително стабилна в завоите, което позволява да се кара много бързо и лесно. Освен статуса си на икона, GT-R може да бъде тунигован до крайни предели, а на всичко отгоре има и задни седалки. Кой казва, че забавното не може да се комбинира и с практичното?

 

 

  

9. PORSCHE 918

 

Може би най-красивото, най-технологично и бързо Porsche, създавано някога. 918 комбинира електрически и бензинов двигател, за да достигне над 875 к.с., 0-100 под 2.8 секунди и умопомрачителната цена от над 1.5 млн. евро. Но колкото и да са внушителни тези числа, те не могат да опишат инженерното съвършенство на 918, неговия уникално красив дизайн (неостарял и ден, макар да е от 2013 г.), и неоуписумата мощ на двата му двигателя. 

 

 

 

8. TOYOTA SUPRA

 

Тук идва и другата икона на спортните автомобили, Toyota Supra. Oстава мечта на хиляди фенове по света без значение колко години минават от създаването й. Последният истински спортен автомобил на Toyota придобива легендарен статут в състезателните и тунинг среди заради железния си двигател, който може да бъде доработен до безкрай, безпрецедентно здравите компоненти, задното предаване и факта, че Toyota Supra е създадена да бъде уличен състезател.

 

 

 

7. ROLLS ROYCE PHANTOM

 

Кралят на лукса няма как да не намери място сред най-желаните членове на гаража на мечтите. Новият Phantom комбинира недостижим лукс с впечтляващо присъствие и класа, за да създаде възможно най-стилния начин да се придвижвате на пътя. С внушителните си размери, няма как да не бъдете забелязани в него, а сателитното окачване и таванът със звезди ви гарантират най-спокойното пътуване в живота.

 

 

 

6. LAMBORGHINI AVENTADOR SV

 

Aventador е безспорното олицетворение на суперкола - нисък, широк и агресивен. Особено в ярко жълто. А кой не си е мечтал да кара Lamborghini? Super Veloce серията означава, че този Aventador е по-лек, по-агресивен и по-бърз. С един от последните атмосферни V12 в историята, лимитираните бройки ще се превърнат в истинска класика и със сигурност ще намерят място във всеки гараж на мечтите.

 

 

 

5. KOENIGSEGG AGERA RS

 

Koenigsegg Agera RS е официално най-бързият автомобил в света, достигайки 447 км/ч. На обществен път, без собствена писта, без екип от стотици души. Колкото красива, толкова и неуписуемо бърза, Agerra е не просто най-бързият автомобил в света - тя е живата мечта на един човек, който иска да построи своята суперкола и успява, въпреки всичко. Малката шведска компания доказа, че няма по-голяма сила в света на автомобилите от мечтите.

 

 

 

4. FERRARI LAFERRARI

 

Името му се превежда като ''Ферарито'' и с причина - La Ferrari е безпрецедентно един от най-добрите авотмобили, създавани в Маранело. С над 950. к.с. и брутален 12-цилиндров двигател с прекъсвач на 9000 оборота, комбиниран с електромотор, който дава допълваща мощност, Ferrari-то е ненадминато бързо както в права линия, така и на писта. А може ли да има перфектен гараж без Ferrari?

 

 

 

3. PAGANI HUYARA

 

Pagani е малка италианкса марка, основана с цел да направи най-красивия спортен автомбоил. И Хорацио Пагани успява да направи именно това като пробива своя път между гигантите. С красивите линии на купето, леки ретро намеци и безапелационно най-красивия лост за смяна на предавки, Huyara е не толкова авотмобил, колкото произведение на изкуството. С изключително лимитирани серии, цените им достигат милиони долари, а 7.3-литровият двигател на AMG перфектно допълва картинката.

 

 

 

2. MCLAREN P1

 

Третата от хибридните суперколи, която върна спомена за легендата McLaren F1. Чудовище на писта, изглеждащо сякаш Батман е решил да си направи суперкола, P1 е един от най-желаните автомобили на света. С над 900 к.с. насочени изцяло към задните колела, колата може да бъде страшничка, ако не се внимава с нея. А фактът, че ускорява за 2.8 секудни до 100 км/ч без да губи сцепление, е само още едно доказателтвсто за ''магията'' на инженерите на McLaren. 

 

 

 

1. BUGATTI DIVO

 

Bugatti Divo бе представен само преди няколко месеца, но е трудно да отречем, че изглежда като нещо от друга планета в далечното бъдеще. Въпреки скромната си цена от 10 млн. лв., всички 40 произведени бройки бяха изкупени за един ден. Divo е супер спортната версия на Chiron, изполвайки същия 16-цилиндорв двигател с близо 1500 к.с., но всичко останало по автомобила е проектирано за максимално бързи времена на писта, а не максимална скорост. Колко от тези автомобили някога ще стъпят на такава е съвсем друг въпрос, въпреки това Bugatti Divo е инженерно съвършенство, което остава ненадминато.

 

 

 

БОНУС: APOLLO INTENSA EMOZIONE

 

Apollo са си научили урока по дизайн от последния им модел. Лимитирана до само 10 бройки с цена от 2.3 млн. евро, Apollo Intensa Emozione e новата им съзтезателна играчка, която наистина вдъхва интензивни емоции. За съжаление е нелегална за пътя, затова не можем да я сложим в класацията, въпреки това няма как да отречем на дизайнерите, че колата изглежда умопомрачително. 6.3 литровият V12 в комбинация с 3D притнирания титаниев ауспух, който сам по себе си струва над 100 000лв, правят автомобила наистна уникално изпълнение, което няма как да не намери място в гаража ви.

 

 

 

 

Кои автомобили биха попаднали във вашия гараж на мечтите? 

Остави коментар