Разумната G класа - G350D

РАЗУМНА КОЛА? G-КЛАСА?

 

Добре де, може би джип за над 200 хил. лв. трудно може да бъде описан като разумен, но в сравнение с огромните V8 двигатели с над 500 к.с. на другите версии, дизелът определено изглежда като не чак толкова лош избор. A G-класата определено има своите таланти - безкрайни оффроуд възможности за цялото семейство, място за петима и сравнително голям багажник. 

 

 

 

КАКЪВ Е ДВИГАТЕЛЯ?

 

G350 използва 3.0-литровия дизелов двигател на Mercedes с 282 к.с., с който огромната машина ускорява от 0-100 за 7.4 секунди. Напълно достатъчно за автомобил, който така или иначе не се справя добре с високите скорости и завои. A и при тегло от 2350кг, G класата никога няма да се превърне в спортен джип.

 

Ако си мислите, че можете да направите G класата икономична, определено сте объркали модела. Дори дизелът дава разход около 12/100 и макар и това да не звучи никак малко за модерен двигател, в сравнение с AMG-тата, които могат да изпразнят целия резервоар за по-малко от час, не е никак лошо постижение.

 

 

 

КАК СЕ КАРА?

 

Новото поколение на G класата определено е най-големия напредък от първия модел насам. Новото окачване и най-накрая сменената антична архитектура означават, че новият модел не само е свалил над 200кг, а и вече стои на пътя и се управлява като модерен, луксозен джип. Окачването е настроено достатъчно меко и G-то вече се нарежда до останалите луксозни джипове на пазара.

 

 

 

ИНТЕРИОР

 

Интериорът на новата G класа най-накрая също достига останалите супер луксозни модели на Mercedes и може да се похвали с последната генерация свързани дисплей, дигитални уреди и всички последни екстри в гамата на марката. Разбира се, моделът запазва класическата подредба на интериора, която е запазена от първия модел, но в нов, модерен вид с изключително луксозни материали и изработка.

 

 

 

СТРУВА ЛИ СИ?

 

Ако търсите огромен offroad SUV, но AMG моделите ви идват прекалено шумни, скъпи и излишно бързи - G350D е добър компромис. Моделът е достатъчно бърз за всичко, което G клас може да пътя, и въпреки, че няма звукът на V8, по-добрата икономия и многото хиляди, които ще спестите, не са никак лош компромис.

Остави коментар