Ревю на Mercedes C класа

След като карахме Audi A5, Jaguar XE и четвърта серия на BMW, остана само един конкурент в средния клас, който още не сме тествали. И докато намерим подходящия автомобил, ще ви представим фейслифта на модела в средния поремиум клас - Mercedes C класа.

 

 

 

КАКВО Е MERCEDES C КЛАСА?

 

C класата е най-масовия седан на марката и като такъв представлява огромна част от пазара. Определено автомобил, с който Mercedes нямат право на грешки. Но съдейки по страхотните коли, които правят напоследък, това няма да е никак трудно. С класата получава своя фейслифт през 2018 година и макар и да изглежда почти идентична, над 50% от компонентите са променени. 

 

 

 

КАКВО Е НОВО?

 

За да бъдем напълно точни - голяма част от новите компоненти в С класата се намират в полухибридната техника, която е свързана с новия бензинов мотор C200. И с все по-лошата репутация на дизела, именно на този двигател залагат от Mercedes за голяма част от поръчките си. Двигателят не е 2.0-литров (изненада), а вместо това представлява 1.5-литров турбо мотор, който работни заедно с хибридната технология на модела, с обща мощност от 182 конски сили. Други неща, които добавя фейслифта, са новите фарове и стопове, както и голяма част от екстри от по-горните модели. като умен круиз контрол и други потенциални системи за автопилот.

 

 

 

КАК СЕ КАРА?

 

От Mercedes отдавна са се отказали да гонят спортните амбиции на BMW и Jaguar и вместо това залагат на това, което могат най-добре - лукс и комфорт. Именно това предлага C класата на пътя и то го прави по начин, по който само един Mercedes може. Дори с дизеловите мотори автомобилът е безкрайно тих и само когато натиснете педала до долу можете да доловите какъвто и да е звук в купето. Колата толкова тиха без значение дали сте спрели или се движите с висока скорост. Окачването и меко и макар и да не ви подканва да влизате със скорост в завоите, се справя отлично с дупките. Колата е тежка и определено се усеща такава на пътя, но за тези, които търсят автомобил, който е сигурен, комфортен и луксозен - никой не го прави по-добре от Mercedes.

 

 

 

КАК ИЗГЛЕЖДА ИНТЕРИОРА?

 

Интериорът на C класата получава само няколко нови елемента, но от изключително значение. Аналоговите уреди са заменени с дигитални и малкият екран на навигацията, който доста често беше упрекван, най-накрая е сменен с доста по-голям такъв. Тези промени правят целия интериор доста по-модерен от модела преди фейслифта, а всичко останало не е променяно, но няма и защо. Материалите и изработката на материалите са на изключително високо ниво - всичко е красиво, добре подредено и няма как да намерим забележки.

 

 

 

СТРУВА ЛИ СИ?

 

С класата е автомобил с дълга история и от Mercedes знаят точно как да го направят така, че да се хареса на клиентите им. Моделът изглежда страхотно и предлага недостижим лукс и комфорт в средния клас и макар да е далече от BMW, когато става дума за динамика на пътя, С класата има други силни страни, в които се справя повече от добре.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар