Тестваме BMW X7 в снега!

 

КАКВО Е BMW X7?

 

BMW X7 е най-големият и луксозен SUV на марката, който е позициониран над Х5, и се предлага само със седем места. Автомобилът е също така SUV лимузина, като затова и използва числото 7 в наименованието си. За Х7 има слухове от години, но чак сега от BMW решават да пуснат модела в продажба. Той е пряк конкурент на GLS, и макар и да е твърде огромен за нашия пазар, размерите му са напълно подходящи за американския и азиатския пазар, където се очаква да е най-популярен.

 

 

 

КАКЪВ ДВИГАТЕЛ ИМА?

 

BMW X7 се предлага с 2 бензинови и 2 дизелови мотора. Моделът, който ние тествахме беше 40i, който е по-малкият бензин. Той разполага с 6-цилиндров 3.0-литров турбо двигател с 330 конски сили и ускорение от 0-100 за под 7 секунди. По-големият двигател е 4.4-литровият 8-цилиндров M50, който разполага с 530 конски сили, и ще направи Х7-мицата истински спортист. При дизелите отново имаме по-малкия 3.0-литров 6-цилиндров мотор и големият M50d, който разполага с цели 4-турбота, и почти 400 конски сили.

 

 

 

КАК СЕ КАРА?

 

BMW X7 е SUV лимузина и определено това си личи когато шофирате. Колата е оборудване с въздушно окачване, което изключително много ни напомни на 7-мицата, която тествахме. То а настроено невероятно меко и комфортно и дава на големия SUV страхотно поведение на пътя. Заради това, разбира се, има малко повече поклащане в завойте от другите модели на БМВ, но Х7 в никакъв случай не е лош автомобил за каране. Колата се управлява доста стегнато когато искате да карате по-бързо. Бензиновият двигател е мощен и дава на автомобила повече от достатъчно сила и ускорение и определено прави автомобила динамичен и спортен.

 

 

 

 

ИНТЕРИОР.

 

Интериорът на BMW X7 трябва да е на нивото на лимузина, защото автомобилът се представя именно за такава. И наистина е, Х7 има една от най-красивите и луксозни кабини от моделите на BMW. Макар и на пръв поглед да прилича на останалите интериори на марката, изработката и материалите тук са на още по-високо ниво, като има специални кожи и елементи, които можете да вземете само при този модел. Но най-важното при Х7 е именно мястото на третия ред, което определено е повече от това при конкурентите в класа, и от марката са се постарали да има екстри като отделен климатроник, колонки, поставки и дори амбиент осветление, които да правят пътуването там по-приятно.

 

 

 

СТРУВА ЛИ СИ?

 

BMW X7 определено не е автомобил за всеки, особено с цената си, която може да достигне над 250,000лв. Моделът е огромен и е именно за тези, които търсят лукс, комфорт и 7 места, в динамичен пакет с марка BMW. Колата може да е много различна от типичните спортни автомобили, които марката прави, но се справя невероятно с ролята си и е още един много добър модел, които със сигурност ще намери своите клиенти.

Остави коментар