Дали хибридното BMW 330e е най-добрият двигател, който можете да вземете?

КАКВО Е BMW 330e HYBRID?

 

BMW 330e е хибридният модел в гамата на най-полулярния седан на BMW - Трета серия. От нишов избор, моделът става все по-популярен, като най-новият му вариант се очаква да бъде един от най-продаваните версии на пазара. 330е комбинира изцяло новия и икономичен 4-цилиндров бензинов мотор с електрически, за максимална екологичност и динамика.

 

 

 

КАКЪВ ДВИГАТЕЛ ИМА?

 

BMW 330e използва комбинация от 2.0-литров бензинов турбо мотор и електромотор със 112 к.с., за максимална комбинирана мощност от 290 конски сили. Батерията е по-голяма от тази на предходния модел и е вече 12 kWh, което означава, че моделът може да измине 56 километра изцяло на ток. Ускорението от 0-100 отнема 5.8 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. При този двигател не правите компромис с динамиката, за да можете да имате хибрид.

 

 

 

КАК СЕ КАРА?

 

Като истинско BMW. Добрата новина за феновете на спортното поведение на моделите на BMW е, че 330е почти не губи спортен талант, въпреки допълнителни батерии и тегло. Моделът се чувства една идея по-муден и тромав от чисто бензиновите версии, но трудно ще усетите разлика при нормално шофиране. 330е завива уверено и директно, и макар и окачването да е малко по-твърдо, това гарантира перфектно поведение при спортно шофиране. Батерията се зарежда за 4 часа, а обещаният разход от 5.5/100 е почти невъзможен, но моделът харчи близо 2/100 по-малко от бензиновата версия.

 

 

 

ИНТЕРИОР.

 

В интериора на BMW 330e няма да намерите коренни промени спрямо стандартната нова тройка, но това е добра новина. Новият интериор на седана е един от най-добрите в класа, а качеството и материалите са на най-високо ниво. За разлика от Audi наприемер, BMW оставят физически бутони в интериора, което прави всичко логично и лесно за управление.

 

 

 

СТРУВА ЛИ СИ?

 

BMW 330e определено не е първият двигател, за който се сещате, когато чуете за тройката. Последният модел обаче е подобрен до такава степен, че се превръща в сериозен конкурент на бензиновите и дизеловите версии. При 330е получавате икономия, екология, като в същото време моделът е също толкова добър и спортен за шофиране, което го прави страхотен избор за тези, които търсят хибрид.

 

 

Остави коментар