Новият Jaguar F-Type е тук с 5.0-литров V8!

КАКВО Е JAGUAR F-TYPE?

 

Jaguar F-Type е двуместният спортен модел на английската марка, който може да бъде поръчан като купе или кабриолет. Моделът може да бъде със задно предаване или 4х4, като най-интересната версия е новият R вариант, който е и най-мощният от гамата. F-Type получава екстериорен фейслифт за 2020 година, като новата му визия определено изглежда различно, макар и да не сме убедени, че ни харесва повече от стария модел. 

 

 

 

КАКВИ СА ДВИГАТЕЛИТЕ?

 

Jaguar F-Type R разполага с 5.0-литров бензинов V8 със суперчарджър, който има 550 конски сили. Моделът ускорява от 0-100 за 3.9 секунди и има максимална скорост от 320 км/ч. По-малкият мотор е 4-цилиндров бензинов двигател с 300 конски сили, който макар и да изглежда скромен на хартия, ускорява от 0-100 за 5.2 секунди и струва наполовина на V8-ка.

 

 

 

КАК СЕ КАРА?

 

Новият F-Type получава повече от нови фарове и стопове. Специално за R модела цялостното окачване на колата е преработено, за да имате повече контрол върху задницата, (което си беше трудна задача в първия F Type.) Като резултат, колата се държи по-стабилно в завойте и имате по-голямо уещане за сигурност когато натискате газта. През останалото време, F-Type продължава да бъде страхотен спортен автомобил, който макар и да е малко по-тежък от конкуренти като 718, се държи невероятно на пътя и се усеща пъргав и изключително мощен.

 

 

 

ИНТЕРИОР.

 

Интериорът на Jaguar F-Type също получава леки промени спрямо предишния модел, но няма да откриете нищо фундаментално различно. Голямата новост са изцяло дигиталните уреди, които са взети от другите нови модели на марката, и са интегрирани в кокпита. Всичко останало е добре направено и спортно подредено, макар че кабината ни се струва леко скучна и далеч от качествето на немските конкуренти.

 

 

 

СТРУВА ЛИ СИ?

 

Jaguar F-Type определено не е типичния спортен автомобил, за който първо се сещате, когато стане дума за динамично шофиране. Въпреки това, от Jaguar все още знаят как да направят наистина добра машина, като новият F-Type успява да бъде също толкова спортен, като в същото време подобрява места, в които стария модел имаше пропуски. А най-важното, огромният мощен V8 е един от най-силните и добри звучащо двигатели, които можете да имате.

Остави коментар