Ревю на Mercedes CLS

КАКВО Е MERCEDES CLS?

 

Mercedes CLS винаги е бил един от най-красивите и елеганти модели в гамата на марката, но неговото значение за автомобилния пазар е много по-голямо. Именно от CLS тръгва концепта за четириврато луксозно купе, което изглежда по-добре от стандартите седани, но е също толкова практично и добро за каране. В момента в този клас обаче вече има много конкуренти като Audi A7 и BMW 8-серия Gran Coupe, но дали пионерът все още е най-добрият избор?

 

 

 

КАКВИ ДВИГАТЕЛИ ИМА?

 

Mercedes CLS се предлага с две дизелови и две бензинови версии. Дизеловите опции са CLS350d и CLS400d, като и двата са 3.0-литрови, 6-цилиндрови двигатели с 283 и 335 конски сили. Бензиновия мотор също е 3.0-литров с 6-цилиндъра, като при този модел вече нямаме осем цилиндрови двигатели. Бензиновият мотор разполага с 362 конски сили, а най-мощната версия 53 AMG със 430 конски сили и ускорение от 0-100 за под 5 секунди. 63 AMG няма и да има.

 

 

 

КАК СЕ КАРА?

 

Mercedes CLS има безкрайно леко, нежно и комфортно поведение на пътя, типичното за лимузините на Mercedes. Въздушното окачване прави истински магии, като успява да скрие неравностите, а в шумоизолираното купе бързо забравяйте за всичко около вас докато се движите. Двигателите са безкрайно тихи, воланът е лек и приятен, въпреки това, бързо можете да усетите, че CLS е насочен повече към комфорта и лукса, отколкото към директното и спортно шофиране. Ако търсите такова, единствено 53 AMG модела се приближава, като пак, на първо място CLS е лимузина и чак след това динамичен и спортен автомобил.

 

 

 

ИНТЕРИОР.

 

Интериорът на новия CLS е почти същия, който ще намерите и в Е-класата. Това включва перфектна изработка, висококачествени материал навсякъде, където погледнете, и невероятния дигитален кокпит на Mercedes, който прави интериора на автомобила да наподобява космически кораб, особено на тъмно. Мястото също е доста подобрено спрямо последната генерация, като на задните седалки е осезаемо по-широко и комфортно, а безкрайните опции, които можете да изберете, осигуряват, че в CLS нищо няма да ви липсва.

 

 

 

СТРУВА ЛИ СИ?

 

Mercedes CLS определено е един от най-красивите и елегантни избори на пазара. Колата се управлява също толкова комфортно и нежно, колко си представяте и макар и да страни от спортните амбиции, се справя прекрасно с всичко останало. Интериорът е безпрецеднто красив, мястото е подобрено спрямо предишния модел и за тези, които търсят четириврати луксозно купе с възможностите на лимузина, новият CLS е страхотен избор.

 

8/10

 

Остави коментар