Първото електрическо Mini е тук!

КАКВО Е MINI ELECTRIC?

 

Mini е чаровният ретро бранд на BMW, който прави малки (и вече по-големи), автомобили с нетипичен дизайн, интериор и изненадващо добро поведение на пътя. Mini-тата успяват да спечелят сърцата на публиката и правят все по-силни продажби, затова и няма как да бъдат подминати от електрическата революция. Mini Electric е първият електрически автомобил на марката, който ползва платформата на Mini Cooper и технологията от BMW i3.

 

 

 

КАКЪВ ДВИГАТЕЛ ИМА?

 

Mini Electric използва електромотор с 37 kWh батерия. Има 182 конски сили и ускорява от 0-100 за 7.3 секунди. Максималната скорост е 150 км/ч. Пробегът е само 220 километра, подобно на BMW i3, което означава, че основната функция на този модел ще бъде основно в града. Автомобилът може да се зареди напълно за около 4 часа, което го прави идеален за зареждане докато сте работа например.

 

 

 

КАК СЕ КАРА?

 

Макар и с предно задвижване, Mini Cooper винаги е имал спортно и дори понякога твърде твърдо и директно поведение на пътя. Добрата новина е, че електрическото задвижване не е развалило магията. Макар и с близо 140 кг по-тежко от бензиновия модел, Mini Electric запазва страхотния си талант за шофиране като е директно, спортно и добре залепено за пътя. 180-те конски сили са абсолютно моментални, правейки колата да се усеща по-бърза, отколкото е. Окачването е твърдо, но можете да го преживеете в града и благодарение на компактните си размери, колата пасва идеално там.

 

 

 

ИНТЕРИОР.

 

В интериора на Mini Electric почти няма промени спрямо стандартния модел, което за съжаление не е толкова добра новина. Кабината на Mini Cooper вече е доста поостаряла спрямо конкурентите и макар и да запазва funky формите и елементите си, годините си проличават при мултимедията, некачествените материали и вече поостарелия дизайн. От друга страна, в интериора има много британски чар, който някой обожават, други ненавиждат, но няма как да отречем, че Mini има свой ясен стил.

 

 

 

СТРУВА ЛИ СИ?

 

Mini Electric е първият електромобил на марката и с него те определено не пробват нищо твърде смело и различно от класическата Mini формула. Малка, симпатична и градска кола, която се кара добре, има свръхдоза чар и определено ще се хареса на феновете на марката. От друга страна, ни се искаше да има по-голям пробег и да видим нещо ново и модерно в интериора. 

 

 

Остави коментар