Новото BMW X6 е тук!

КАКВО Е BMW X6?

 

Когато за пръв път се появи на пазара, BMW X6 поляризира публиката със своята купе форма и мощни двигатели. Години по-късно, този купе SUV клас вече се е наложил при всички големи производители и се е превърнал в неизменима част от пазара. Макар и непрактични, тези автомобили се харесват заради спортната си визия и именно Х6 е един от най-популярните такива. Дали новият модел обаче ще остане на върха при толкова много конкуренция?

 

 

 

КАКВИ ДВИГАТЕЛИ ИМА?

 

Х6 се предлага с два бензинови и два дизелови мотора. 30d е познатият 3.0-литров дизел на BMW с 265 конски сили, а 40i е базовият бензин с 340 конски сили. Ако ви се струват твърде бавни, BMW предлага М50d, който е 6-цилиндров 3.0-литров дизел, с 400 конски сили и цели 4 турбота и най-мощния M50i, който е бензинов битурно V8, с 530 конски сили. Разбира се, има и М версия, която разполага с 625 консили сили, и ускорява от 0-100 за под 4 секунди.

 

 

 

КАК СЕ КАРА?

 

Силната страна на Х6 винаги е била поведението на пътя и новият модел се справя при него. Благодарение на последната генерация от технологии на марката, които успяват да скрият размерите на огромния автомобил, новата Х6-ца се чувства още по-бърза и пъргава в завойте. Адаптивното окачване и завиването на четирите колела правят Х6 по-маневрено, а пренастроената 8-степенна автоматична транзсмисия реагира още по-светкавично. Воланът е тежък и сравнително директен и дава на колата спортно усещане, което не можете да намерите при Mercedes GLE.

 

 

 

ИНТЕРИОР.

 

BMW X6 получава изцяло новия интериор на BMW, който комбинира новите дигитални уреди и последната версия на iDrive системата. За разлика от Audi Q8, тук баварците са оставили част от физическите бутони, но те са изработени изключително луксозно и правят всичко много по-удобно и лесно за използване. Най-важната промяна при това Х6 обаче остава мястото - този модел няма нищо общо с първите бройки, в които беше истинска мъка да се возите да задните седалки. Тук има предостатъчно място и огромен багажник, което означава, че почти не правите компромис с мястото спрямо Х5.

 

 

 

СТРУВА ЛИ СИ?

 

BMW X6 определено е от този тип автомобили, които или харесвате или мразите. Колата несъмнено обаче успява да се справи със всички аспекти, които от марката и залагат. Тя е внушителна, спортна, комфорта и луксозна и определено има по-агресивна визия от повечето SUV-та на пазара. И именно това и търсят клиентите на Х6, които със сигурност ще останат впечатлени от този нов модел, който прави всичко по-добре от миналия.

 

Остави коментар